Boekentips | 3 tips van Eline Hoogenboom

Leesvoer voor de vakantie

We vroegen Eline Hoogenboom, hoofdredacteur van Huis van Belle, om boekentips. Welke boeken raadt zij aan en mogen echt niet ontbreken in de koffer?

De drie boekentips van Eline:

De uitverkoren - Chaim Potok
Dit boek kreeg ik ooit cadeau van mijn broer en daarna heb ik alles van Potok gelezen. Zijn taalgebruik, de manier waarop hij zinnen vormt maar vooral de lessen die je leert over het Jodendom, trouw en vriendschap zijn prachtig.

Een keukenmeidenroman - Kathryn Stockett
Kijk niet de film maar lees het boek! Heerlijk grappig maar ook enorm ontroerend. Een lekker boek voor aan het strand.

Open uw hart - en alle andere boeken van Henri Nouwen
Zomer is bij uitstek de tijd voor zelfreflectie. Ik geloof erin dat alleen uitrusten niet voldoende is, ook kijken naar hoe de status quo van je leven is, waar wil je naartoe, waar word je blij van? In de zomer maak ik altijd doelen voor het jaar erop. Boeken die me helpen bij zelfreflectie zijn die van Henri Nouwen. Waar vul je je hart mee, hoe is je relatie met God? Durf je alleen te zijn en wat komt er dan op je af?

Eline Hoogenboom (30) is oprichter en hoofdredacteur van Huis van Belle. Huis van Belle empowert tienermeiden en vertelt ze hoe mooi ze gemaakt zijn door God. Dat doet Huis van Belle door middel van het tijdschrift Belle, het online magazine Huis van Belle en evenementen zoals de Belledag.

Eline heeft een relatie en woont in Utrecht.

Deze zomer brengt ze door in Nederland. Haar zomerfavorieten: Portugal, vuurkorf, lezen, zwemmen in zee, rosébier, vrienden, tijdschriften, rood met witte stippenjurkjes!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons