Bijbel van kaft tot kaft voorlezen

Maastricht doet het in 12 dagen

in Geloven

In de Onze Lieve Vrouwebasiliek in Maastricht gaan zo'n zeventig gelovigen de Bijbel van kaft tot kaft voorlezen. De voorleesmarathon, onder het motto 'Ooit zoiets gehoord?', begint komende maandag en neemt twaalf leesdagen in beslag. Het is een initiatief van religieuze ordes en congregaties uit heel Limburg, meldde de organisatie maandag.

Met de bijbelmarathon willen de gelovigen benadrukken dat zij, hoe verschillend ze ook zijn, dezelfde blijde boodschap uitdragen. Het zijn onder anderen zusters, broeders en paters die steeds een deel van de voordracht voor hun rekening nemen. Daarvoor hebben ze ,,de drukste vakantieweken en de drukst bezochte kerk van Limburg'' uitgekozen.

Van maandag 3 augustus tot en met zaterdag 15 augustus wordt de volledige bijbel - het Oude en het Nieuwe Testament - voorgelezen tussen 10.00 en 17.00 uur uur. Zondag geldt - ook bij de voorleesmarathon - als rustdag

De Bijbelmarathon is een activiteit van Limburgse religieuzen in het kader van het ‘Jaar van het Godgewijde Leven’. In de eerste twee weken van augustus zullen zo’n vijftig religieuzen in de doopkapel van de ‘Slevrouwebasiliek’ beurtelings stukken uit de bijbel voorlezen. Het voorlezen gebeurt op weekdagen tussen 10 en 17 uur. Het is de bedoeling dat op het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming (15 augustus) de Bijbel helemaal voorgelezen is. Die dag wordt de marathon officieel afgesloten.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons