Bidstond voor ter dood veroordeelde Asia Bibi

Jubilee Campaign roept christenen op deel te nemen aan bidstond

in Christelijk Nieuws

Een groep Pakistaanse christenen in Nederland houdt op zaterdag 1 augustus een bidstond in Zwartsluis voor de Pakistaanse Asia Bibi. Dat meldt mensenrechtenorganisatie Jubilee Campaign op haar website. De christelijke vrouw zit al meer dan vijf jaar in de gevangenis en is ernstig ziek. Asia werd in 2009 opgepakt en een jaar later ter dood veroordeeld op beschuldiging van blasfemie.

Vorige week werd bekend dat de executie van Asia Bibi is uitgesteld door de hoogste rechtbank in het land. Die oordeelde dat de vrouw in hoger beroep mag gaan en de uitspraak daarin mag afwachten. Bibi werd eerder veroordeeld omdat ze de profeet Mohammed zou hebben beledigd. Bibi heeft dat altijd ontkend en zegt dat ze valselijk is beschuldigd.

De bidstond wordt georganiseerd door vier Pakistaanse christenen die asiel hebben gekregen in Nederland, waaronder pinkstervoorganger William Paighani. Hoofdorganisator Anthoney Gasper heeft in Pakistan gewerkt voor de rooms-katholieke Commissie voor Vrede en Gerechtigheid, een mensenrechtenorganisatie die zich inzet voor kansarme christenen en moslims. In 2002 werd deze organisatie zwaar getroffen door de brute moord op zeven medewerkers in het kantoor in Karachi. 

De organisatie roept christenen op om deel te nemen aan de bidstond.

De bidstond begint om 16.00 uur en wordt gehouden aan Het Singel 16 in gebouw ‘De Poort’ naast de PKN-gemeente in Zwartsluis. Meer informatie is te vinden op de website van Jubilee Campaign.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons