Al Shabaab doodt christelijke steenhouwers

Islamitische terroristen slaan weer toe in Kenia

in Christelijk Nieuws

Al-Shabaab doodde dinsdagnacht ten minste veertien steenhouwers bij een gewapende aanval in het noorden van Kenia. Twaalf mensen raakten ernstig gewond.

Rond één uur ’s nachts werden de steenhouwers belaagd. "De aanvallers plaatsten granaten op de huisdeuren. Vanwege de warmte sliepen veel mensen echter in tenten buitenshuis. De aanvallers slingerden een benzinebom op de tenten waarna ze schoten", meldt The Daily Nation.

De werkgever van de steenhouwers faciliteerde slaapplaatsen op een erf in het dorp Soko Mbuzi. Dit ligt vlakbij de stad Mandera en de Somalische grens in het noordoostelijke puntje van Kenia. De steenhouwers komen oorspronkelijk uit een ander gebied in Kenia. De meesten van hen zijn christen. Een lokale bron vertelt: "Een christen die de aanval overleefde, heeft verbrijzelde handen door de kogels."

De sfeer in Mandera is erg gespannen en inwoners voelen zich niet veilig. Het is niet de eerste keer dat een soortgelijke aanval plaatsvindt. In december 2014 doodde al-Shabaab 36 steenhouwers in Koromey, niet ver van Mandera. Het motief achter de aanval van vannacht is nog onbekend. De politie is op zoek naar de daders.


Bron: Open Doors

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons