Weer dienst in kerk na bloedbad Charleston

Drama nog vers in geheugen

in Christelijk Nieuws

Een paar dagen nadat er negen Afro-Amerikaanse kerkgangers werden doodgeschoten, is er zondag weer een dienst in de Emanuelkerk in de Amerikaanse stad Charleston, meldde de lokale krant The Post and Courier. Kerkleden kregen zaterdag toestemming van de politie om het gebouw weer binnen te gaan. Een groep ging naar de plek waar het bloedbad werd aangericht.

Het is goed schoongemaakt. Je ziet nog wel wat kogelgaten, maar die hebben ze bewerkt zodat je de echte gaten niet meer ziet'', vertelde een van de mensen die naar binnen ging.

Veel kerkleden willen graag weer naar hun kerk, maar niet iedereen heeft daar zin in, met het drama nog zo vers in het geheugen. ,,Sommige mensen die ik heb gesproken, willen er niet heen'', zei kerklid Willi Glee tegen The Post and Courier. ,,Anderen willen terug. Het is onderdeel van het verwerkingsproces.''

De 21-jarige Dylann Storm Roof schoot woensdagavond om zich heen in de kerk. De blanke man werd zo'n dertien uur later opgepakt en is inmiddels aangeklaagd.

Bron: ANP 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons