'We vervangen ook gestolen bijbels'

Bijbelvereniging ziet spectaculaire groei

in Geloven

De groei van het aantal hotels in Rotterdam en omstreken is ook de Bijbelvereniging, voorheen de Nederlandse Gideons, niet ontgaan.  De eerste 5 maanden van dit jaar zijn in de regio dik 2500 bijbels verspreid, vooral in hotels. Dat zijn er al meer dan in heel 2014.

Het AD schrijft: 'Waar in de regio een hotel verschijnt, verschijnt Henk Kamminga van de Bijbelvereniging, een christelijke organisatie die zich tot doel heeft gesteld elk nachtkastje van elke hotelkamer te voorzien van een bijbel. ,,Het is echt een dagtaak,'' zegt hij over zijn werk. ,,En de meeste tijd zit 'm eigenlijk niet eens in het neerleggen. Overal waar ik kom, vraag ik toestemming. De reacties zijn wisselend: van een resoluut nee tot ga gerust je gang.'' De Bijbelplaatsingen worden betaald door donateurs en kerken. Ook komen er diverse giften binnen. Sinds de oprichting in '46 heeft de vereniging een kleine 200.000 bijbels verspreid in ons land - ook in bungalowparken, pensions, ziekenhuizen, schepen en gevangenissen. Kamminga: ,,Al blijft onze core-business toch hotels.''


Een deel van Kamminga's werk bestaat uit het vervangen van gestolen bijbels. ,,Dat is niet de bedoeling. Maar, zeg ik erbij: blijkbaar heeft de bijbel iets met die persoon gedaan. Dat is alleen maar mooi dus.''

Lees het hele artikel op AD.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons