Stel wil scheiden bij legaliseren homohuwelijk

Legalisering homohuwelijk in Australië

in Christelijk Nieuws

De Australiërs Nick en Sarah Jensen uit Canberra zijn al tien jaar gelukkig  getrouwd. Ze hebben twee bloedjes van kinderen en vormen samen het perfecte gezinnetje. Tot zover niets aan de hand. Toch overwegen de twee binnenkort een scheiding aan te vragen Tenminste, als het homohuwelijk legaal wordt in de staat waarin ze wonen. Volgens Nick en Sarah is de echtelijke verbintenis dan namelijk niets meer waard.

Het christelijke stel weigert te accepteren dat de overheid het homohuwelijk toestaat. "Het huwelijk is volgens God bedoeld voor twee mensen die niet van hetzelfde geslacht zijn. Het huwelijk is geen menselijk bedenksel maar als een verbintenis tussen een man en een vrouw." 

Omdat de overheid de definitie van het huwelijk verandert, zien Nick en Sarah zich genoodzaakt te scheiden. Ze blijven wel bij elkaar wonen ('voor hopelijk nog minstens 50 jaar'), maar dan als ongetrouwd paar. "We hopen dat we het onze kinderen kunnen uitleggen.

Begin deze maand diende de oppositie in Australië een wetsvoorstel in om het homohuwelijk legaal te maken. Sindsdien is het maatschappelijk debat (weer) in alle hevigheid opgelaaid.

Bron: De Telegraaf/RTL nieuws

Foto: Facebook

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons