Patrick getuigt van geloof bij auditie VJ

"Wie is er nog bijzonder als iedereen hard schreeuwt?"

in Geloven

De populaire muziek TV-zender Xite zoekt via 'openbare' audities een nieuwe presentator. Tot verrassing van de jury zat er bij de kandidaten ook een jongeman die tijdens zijn auditie openlijk getuigde van zijn christelijk geloof.

Het is de zoveelste loot aan de stam van publieke audities. Het begon met Idols en kreeg daarna vele navolgers voor verschillende talenten.

Ook de TV-zender Xite gooit het over die boeg nu ze op zoek zijn naar een nieuwe VJ (Video Jockey). De deelnemers die de volgende ronde halen kun je uittekenen: stuk voor stuk mooie koppies en een vlotte babbel - want dat heb je nodig bij een jongeren-muziekzender.

Ook deelnemer Patrick Goede (25) past in dat plaatje. Maar hij was ook duidelijk ánders. Zijn eigenzinnigheid gaf voor de jury de doorslag om hem door te sturen naar de volgende ronde. Tijdens zijn auditie stak Patrick niet onder stoelen of banken dat hij christen is. "Ik ben nog maagd (...) Ik ben gelovig, dus het is ook zeker een bewuste keuze. Ik heb daar wel een stukje zelfbeheersing in ontwikkeld." 

Als de jury vraagt of Patrick dan wel op z'n plaats is als hij straks voor z'n werk moet presenteren op een festival vol seks, drugs en rock 'n roll, antwoordt hij: "Ja, ik denk dat ik juist daar op m'n plek ben en daar iets toe kan voegen op een naïeve, onbevangen manier."

Als eigen onderwerp in de auditie kiest Patrick voor het thema 'stilte' - best gedurfd bij een auditie voor een lawaaiige TV-zender. "Misschien wel een van de moeilijkste dingen in het leven. Ik en velen met mij hebben vanaf het begin gehoord dat we bijzonder zijn, dat we aandacht verdienen. Dat als we maar hard genoeg schreeuwen we aandacht krijgen. Maar wie is er nog bijzonder als iedereen hard schreeuwt?"

Hier kun je de auditie bekijken of op Patrick stemmen

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons