Opvolgster Moeder Teresa overleden

"Ze was een 'great soul'"

in Christelijk Nieuws

Zuster Nirmala Joshi, de opvolgster van Moeder Teresa, is donderdag overleden op 80-jarige leeftijd. Nirmala was het hoofd van Missionaries of Charity na de dood van Moeder Teresa in 1997.

Na de overname van de stichting breidde Zuster Joshi de beweging uit naar zo’n 134 landen, waaronder Afghanisatan, Israël en Thailand. Ze stapte 6 jaar geleden al uit de functie vanwege een slechte gezondheid. De 81-jarige non leed aan een hartkwaal en was kort voor haar overlijden thuisgekomen uit het ziekenhuis. 

“Ze had grote schoenen te vullen; de verwachtingen waren groot”, zegt Sunil Lucas, woordvoerder van het Aartsbidsom van Calcutta. “Maar met eenvoud, niet-aflatende liefde en diep geloof bewees ze zichzelf.”


Foto: Een non bidt bij het graf van Moeder Teresa tijdens de voorbereidingen voor de begrafenis van Zuster Nirmala in Calcutta (ANP).

Interview met Nirmala Joshi (Engels)

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons