Nederland waarschuwt vakantiegangers in Israel

Waarschuwing: "Pas op voor Joodse kolonisten" schiet in verkeerde keelgat

in Christelijk Nieuws

Een Nederlandse waarschuwing voor Joodse kolonisten is bij Israël in het verkeerde keelgat geschoten. Dat Den Haag in een reisadvies waarschuwt voor de gewelddadige kolonisten-demonstraties is een vorm van smaad, meent de Israëlische ambassade. Dit meldt dagblad Trouw.

Kolonisten hebben er een handje van bij demonstraties met stenen te gooien, stelt de Nederlandse overheid in haar reisadvies voor de Palestijnse gebieden. En dan loopt u het risico geraakt te worden. "Wees daarom alert in de buurt van de nederzettingen van Joodse kolonisten. Vooral in de heuvels rond de steden Nablus en Hebron.

Het reisadvies staat al minstens vijf maanden online, maar heeft nu de aandacht getrokken van de Israëlische ambassade in Amsterdam. Die heeft een felle verklaring uitgedaan, zo melden Israëlische media. Daarin stelt ze dat het reisadvies 'een heel deel van de bevolking op een onacceptabele wijze ten schande maakt'. Het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Israëlische ambassade waren donderdag niet direct bereikbaar voor commentaar.

Lees hier het hele artikel. 

Bron: Trouw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons