ISIS dreigt christenen in Israël te vermoorden

Voor het einde van de ramadan alle christenen uit Israël

in Christelijk Nieuws

Islamitische militanten die claimen representanten van ISIS in Jeruzalem te zijn, hebben gedreigd Israël te 'reinigen' van alle christenen en 'ongelovigen' als zij het land niet verlaten. De extremisten beschuldigen christenen ervan moslims aan te moedigen hun religie te verlaten, zo melden verschillende Amerikaanse christelijke nieuwsbronnen.

Dit weekend zijn in Jeruzalem flyers gevonden waarin sympathisanten in het Arabisch opgeroepen worden alle zionisten op te sporen en hun adressen openbaar te maken. "Zij die met de zionisten samenwerken moedigen ook moslims aan om hun religie op te geven en meer seculier en open te worden en als zodanig verspreiden zij het kwaad," zo is volgens The Jeruzalem Post in de flyers te lezen. "Zij nemen deze moslims van ons af. ... We weten waar ze zijn, maar we moeten ze allemaal vinden - al die christelijke collaborateurs."

De boodschap vervolgt met: "ISIS soldaten zullen deze mensen doden zodat dit land vrij is van hen en ... zal dit land en de moslimwijk zuiveren van deze christenen gedurende deze heilige ramadan."

Verdere waarschuwingen in deze folders zeggen: "Omdat de christenen het Pact van Omar hebben geschonden [opgesteld toen moslims Jeruzalem veroverden], zullen we dit doen. Dus we roepen de christenen en ongelovigen op: Ga nu weg terwijl de Id [al Fitr festival aan het einden van de ramadan] er aankomt. Jullie zullen als schapen geslacht worden. Een maand is genoeg voor hen om weg te gaan."

Breaking News Israel claimt dat ISIS nog niet operationeel is in Israël maar wel een aantal islamitische sympathisanten waarvan sommigen zich bij het islamitische kalifaat in Irak en Syrië hebben aangesloten.

Er zijn ook al rapporten gemeld van ISIS-vlaggen waarmee op de tempelberg is gezwaaid. Rabbi Yehuda Glick, een tempelberg-activist, beschreef de situatie als 'erg zorgelijk', aldus The Christian Post. "De tempelberg zou geen plaats moeten zijn van demonstraties, zeker niet die van ISIS. Ik hoop dat de autoriteiten en de politie ervoor zorgen dat dit niet weer gebeurt.

Bron: The Christian Post

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons