Graceland verhuist naar De Betteld

Met aanbod van De Betteld is festival wél haalbaar

in Mediatips

Het christelijke Graceland Festival vindt dit jaar niet plaats op het landgoed in het Noord-Brabantse Liempde, maar bij het christelijke conferentiecentrum De Betteld in de Achterhoek. Dat heeft de organisatie gemeld aan EO/Geloven.

Door de tegenvallende kaartverkoop ging Graceland bijna niet door. Bijna, want met het aanbod van De Betteld is het festival opeens wél financieel haalbaar. Bij De Betteld betaalt elke bezoeker namelijk zijn eigen kampeerprijs en daarmee kan het festival ook gevierd worden met de nu 400 aangemelde deelnemers. Vanwege de vaste landprijs was dit niet mogelijk bij landgoed Liempde: daar betaalt het festival zich pas uit bij minstens 1500 bezoekers.

Waanzinnig
“We hebben een waanzinnige week vol uiteenlopende emoties gehad”, vertelt Gerda van Veen, één van de organisators. “Het leek er sterk op dat we de stekker eruit moesten trekken en dat was pijnlijk. Tegelijkertijd kregen we zoveel bemoedigende reacties. En toen was daar opeens het aanbod van De Betteld; een onverwachte wending!”

Door de wisseling van de locatie zal het festival niet 100 procent hetzelfde zijn. “Maar we gaan nog steeds een hartstikke tof feestje bouwen”, benadrukt Van Veen. “De line-up blijft hetzelfde en we krijgen alle vrijheid van De Betteld.”

Ontmoeting ondanks verschillen
“Onze droom was om een plek te creëren waar je God kunt ontmoeten en waar je door verschillen te erkennen ook elkaar kunt ontmoeten. Nu is dat op humoristische wijze ook op ons van toepassing. De Betteld en Graceland hebben een heel verschillende karakter en stijl en toch mogen we elkaar ontmoeten vanuit die verschillen. We hebben onze verwachtingen naar elkaar uitgesproken en zijn van beide kanten enorm enthousiast. Het geloof en ons enthousiasme voor God verbindt ons.”

De 400 mensen die al een Graceland-ticket geboekt hebben, hoeven zich geen zorgen te maken: de organisatie zorgt er persoonlijk voor dat ze een mooi kampeerplekje krijgen. Nieuwe bezoekers moeten vanaf nu naast hun festivalticket ook een kampeerplekje reserveren. En de huidige Betteld-kampeerders? “Die mogen voor een speciale prijs ook het festival meebeleven. We zijn enorm blij dat we dit festival al met 400 mensen mogen vieren. Maar we gaan natuurlijk nog steeds voor minimaal 1000 festivalgangers!”

Foto: Newsboys bij Flevo Festival in 2009, fotograaf Breezy Baldwin.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons