Graceland gaat tóch door

Twee partnerorganisaties ondersteunen festival

in Mediatips

Deze zomer gaat het christelijke Graceland Festival ondanks de tegenvallende kaartverkoop toch door. Dat meldt de organisatie op haar website.

Vorige week nog deed de organisatie een oproep: “Er moet dus iets gebeuren. We geven Nederland tot en met dinsdag de kans om te laten zien dat we een Gracelandfestival willen hebben. Voor woensdag willen we 1000 kaarten verkocht hebben. Is dit niet het geval dan kan het festival helaas niet doorgaan.”

Niet het moment
De kaartverloop is de afgelopen dagen verdubbeld tot 400 kaarten: nog te weinig om het festival door te laten gaan. Twee partnerorganisaties hebben zich echter gemeld om het festival te ondersteunen.

De festival-organisatie reageert: “We hebben de afgelopen week ook zoveel positieve reacties gehad – onder andere tijdens de EO Jongerendag, maar ook via mailtjes en telefoontjes van betrokken mensen met hart voor dit christelijke festival – dat dit zeker niet het moment is om het bijltje er bij neer te leggen.”

Genade vieren
Graceland is een festival waar ruimte is om God te zoeken, waar genade gevierd wordt en waar ontmoeting is vanuit verschillen. Op verschillende podia wordt een grote diversiteit aan muziek aangeboden, van hip-hop tot metal, van worship tot pop en rock en elektro/dance. Naast muziek is er ruimte om geïnspireerd te raken door sprekers, schrijvers, kleinkunst, snuffelen in vintage kleding en nog veel meer. 

Het Gracelandfestival zou de opvolger moeten worden van het Flevo Festival en het Flavor Festival, maar dan met een multicultureel karakter. De organisatoren hoopten op tenminste 2000 deelnemers.


Foto: Xnoizz Flevo Festival

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons