God loven in 12 talen

Vrijdag 5 juni multiculti korenfestival in Utrecht

in Mediatips

Morgenavond wordt in Utrecht het christelijke multiculturele Choir Festival gehouden. Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht is eregast en zal het festival openen. Tijdens het muziekfestijn wordt God in maarliefst 12 talen groot gemaakt.

Tien kerken met verschillende culturele achtergronden werken mee aan deze uitvoering. Het levert een vrolijke mengelmoes op van allerlei talen, muziekstijlen en instrumenten. Volgens de organisatie zijn er twaalf talen te horen op het festival: Indonesisch, Engels, Assyrisch, Aramees (de moedertaal van Jezus), Koptisch, Lingala, Tagalog, Armeens, Karen, Koptisch, Ghanees en Nederlands. De zangavond wordt gehouden in het multiculturele hart van Utrecht in de Triumfatorkerk in Kanaleneiland.

Hapjes
Een multicultureel evenement is pas compleet met een gevarieerde catering. In de pauze kun je in tweetallen culinaire hapjes nuttigen. De gerechtjes zijn door de leden van de kerken gemaakt. De 'eet-duo's' moeten een verschillende culturele achtergrond hebben.

Psalm 100
Het Choir Festival wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Het thema van dit jaar is 'Shout for joy all the earth'. Woordvoerder Simon de Kam: "Ons motief komt uit Psalm 100: “Juich de HEER toe, heel de aarde, dien de HEER met vreugde, kom tot Hem met jubelzang”. In onze flyer komt in prachtige vergezichten heel de aarde tot uitdrukking."

Verslag RTV Utrecht van festival 2014

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons