Genomineerden Theologie Publicatieprijs 2015 bekend

in Christelijk Nieuws

Vanaf heden kan het publiek een stem uitbrengen op een van de drie boeken die genomineerd zijn voor de Theologie Publicatieprijs 2015. Er kan ook nog gestemd worden op de een van de drie genomineerden voor Theoloog des Vaderlands.

(imported body)

Vanaf vandaag kan het publiek een stem uitbrengen op een van de drie boeken die genomineerd zijn voor de Theologie Publicatieprijs 2015. De jury bestaande uit Marcel Sarot (Universiteit van Tilburg, tevens voorzitter), Dick Schinkelshoek (ND), Gerrit-Jan Kleinjan (Trouw), Elsbeth Gruteke (EO) en Ruben van Zwieten (Theoloog van het jaar 2013) heeft vandaag deze genomineerden bekendgemaakt.

Er kan ook nog gestemd worden op de een van de drie genomineerden voor Theoloog des Vaderlands. De uiteindelijke winnaars worden 20 juni bekendgemaakt tijdens de Nacht van de Theologie in De Rode Hoed. 

De volgende titels zijn genomineerd voor de shortlist Theologie Publicatieprijs:

- De lange zevende eeuw, beschreven door Wim Jurg. Hoe christendom en islam de macht verdeelden laat zien hoe het christelijke gemenebest rond de Middellandse Zee, ontstaan in de vierde eeuw, uiteenviel tussen 600 en 750.

- In Geloven tegen beter weten in laat Wil van den Bercken zien hoe geloof en twijfel samen kunnen gaan in een christelijke levensovertuiging. Ook gelovigen moeten zich intellectueel kunnen verantwoorden voor hun levensbeschouwing, maar geloof is niet de uitkomst van logische redenering – het is een religieuze invulling van menselijke grondervaringen.

- In 52 korte hoofdstukken in het boek Doorns Evangelie Marcus opnieuw lezen 21 predikanten van Op Goed Gerucht het oudste evangelie, dat van Marcus, opnieuw. Elk hoofdstuk in Doorns evangelie bevat twee commentaren: een bondige uitleg en een levenskunstige interpretatie met af en toe een knipoog.

Bron: NachtvandeTheologie.nl

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons