Bidden voor vastende moslims in Nederland

Gebedskalender voor de ramadan

in Christelijk Nieuws

Evangelie & Moslims wil christenen stimuleren om tijdens de ramadan voor moslims te bidden. Een aanzienlijk deel van de moslims in ons land zal in de maand van zonsopgang tot zonsondergang vasten. In deze vastenperiode zijn moslims vaak serieuzer bezig met het geloof.

In Nederland wonen ongeveer 900.000 moslims. Dit jaar valt de ramadan midden in de zomer: de lange en warme zomerdagen van 18 juni tot 17 juli.

Al decennia wordt er wereldwijd door christenen tijdens de ramadan gebeden voor moslims. Evangelie & Moslims vindt het belangrijk dat christenen in Nederland niet alleen bidden voor moslims ver weg, maar ook voor christenen die naast hen wonen.Vandaar dat zij een eigen gebedskalender aanbieden. 

De gebedskalender bevat concrete gebedspunten. Onder andere 'Internet en sociale media'. Voor sommige moslims is internet namelijk de enige bron van informatie die zij anoniem durven te raadplegen. Er wordt gebed gevraagd voor de website Isruhallah.nl met getuigenissen van Nederlandse gelovigen met een moslimachtergrond. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons