Bestseller 'De Uitnodiging' verfilmd

in Mediatips

Het heeft lang geduurd, maar nu is het toch eindelijk zover: De verfilming van de wereldwijde bestseller 'De Uitnodiging' ('The Shack') is een feit! Schrijver Paul Young schrijft op zijn website dat het heel wat voeten in de aarde had, maar dat het publiek definitief kan uitzien naar een grote Hollywood film.

Het is zover: de Britse regisseur Stuart Hazeldine waagt zich aan het bijzondere verhaal van Mackenzie Allen Philips, die in een berghut een bijzondere ontmoeting heeft met God, Jezus en de Heilige Geest.

In het boek van ontvangt Mackenzie Allen Philips (Mack, gespeeld door Sam Worthington, eerder te zien in de kaskraker Avatar) een geheimzinnige brief, die hem uitnodigt in een hut. De brief is ondertekend met 'papa', de naam die zijn vrouw gebruikt voor God. Tegen zijn gevoel in gaat Mack naar de plaats van ontmoeting, een berghut. Daar ontmoet hij een wonderlijk drietal, die hem nieuwe geloofsinzichten bijbrengt.

The Shack stond vanaf 2008 zo'n 150 weken lang in The New York Times Bestseller List en ging meer dan 18 miljoen keer over de toonbank. Toch duurde het jaren voordat er een deal werd gesloten met een filmproducent.

Een belangrijke reden waarom schrijver Paul Young zo enthousiast is over de verfilming van zijn boek is dat hij zelf veel creatieve invloed heeft op het uiteindelijke resultaat. Dat is zeldzaam in Hollywood.

Young: "Na vele gesprekken met de makers in Hollywood is me verzekerd dat mijn stem en opinie een belangrijk deel van de uiteindelijke film zal uitmaken. Dit geeft me het vertrouwen dat The Shack een film gaat worden die trouw blijft aan de oorspronkelijke boodschap en de geest van het boek".

Op zoek naar God

De schrijver van het boek, William Paul Young, is geen onbekende bij de EO. In 2010 heeft hij een ontmoeting met judoka Dennis van der Geest in het EO-programma Op zoek naar God. Dennis kan zich op dat moment nog steeds weinig bij een ontmoeting met God voorstellen. Kijk hier het fragment terug.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons