Agapè lanceert nieuwe cursus: Vergeven

'Als je durft, gaat dit je leven veranderen'

in Geloven

Wordt de wereld er mooier van als we vaker 'het spijt me' of 'vergeef me' zouden zeggen? De makers van de nieuwe cursus over vergeven denken van wel. Terwijl deze woorden vaak juist zo moeilijk zijn om uit te spreken...

Aankondiging van de cursus

Daarom komt de evangelische organisatie Agapè met een nieuwe online cursus waarin je kunt nadenken over de woorden "sorry", "het spijt me", "ik vergeef je". Ze zeggen wel eens dat vergeving met de jaren komt. Oudere mensen zijn over het algemeen milder en vergevingsgezinder. 'Waarom zou je wachten tot je oude dag?' zeggen de makers. Okee, vergeven kost tijd, maar níét vergeven kost minstens zo veel tijd en energie. 

Inhoud
De cursus bevat 7 thema's met tekst en vragen. Je kan ieder thema in maximaal een half uur doornemen, al hangt de precieze tijd  van jezelf af, hoe grondig je de opdrachten wilt maken. De thema's die aan bod komen zijn:

  1. Wat is vergeven?
  2. Wat vergeven niet is
  3. Vertel je verhaal
  4. Hoe kan je vergeven?
  5. Een relatie herstellen (of loslaten)
  6. Alles kan worden vergeven
  7. Stap een nieuwe wereld in

Genezing
Op de cursuspagina wordt genoemd dat de stap van vergeving genezing kan bieden aan je gekwetstheid, de dingen die je zijn overkomen. Er is wel moed voor nodig. Maar als je het durft, zal je leven veranderen, beloven de makers.

Meer info: Cursus Vergeven

Bron: Agapè; een beweging van christenen die mensen stimuleert om te geloven, te groeien en te gaan. 'Opdat iedereen in Nederland iemand kent die Jezus volgt' is de missie.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons