25.000 bij EO-Jongerendag

"We zijn hier voor één reden: Jezus. Wat gaaf!"

in Mediatips

Ongeveer 25.000 gelovige jongeren hebben zaterdag de EO-Jongerendag in het Gelredome in Arnhem bezocht. De 21-jarige presentator Joram Kaat zette dit jaar voor het eerst zijn stappen op dit grote podium. Hij begon het evenement door te vertellen wat voor hem de EO-Jongerendag is. Joram: "Het is niet het spektakel wat op mij het meeste indruk maakt. We zijn hier voor één reden, voor één persoon en dat is Jezus. Samen ontdekken wie Hij is. Wat gaaf!"

Wat begon als een bijeenkomst van vijftienhonderd bezoekers is inmiddels uitgegroeid tot een gigantisch feest met duizenden jongeren. Al 41 jaar is de EO-Jongerendag hét christelijke jongerenevent van Nederland en Europa. BEAM - het jongerenmerk van de EO - wil met de EO-Jongerendag dat jongeren Jezus beter mogen leren kennen en geïnspireerd worden om te leven zoals Hij. Daarom ook dit jaar het thema 'Jesus is', waar spreker Kees Kraayenoord en de internationale spreker/kunstenaar. Eric Samuel Timm op ingaan. BEAM wil daarnaast jongeren met verschillende achtergronden op positieve wijze met elkaar in contact brengen.

De sfeer was goed en de bezoekers hebben geen last van hitte gehad. “In het stadion is een heerlijk temperatuurtje, geen tropische toestanden”, aldus een woordvoerder van de christelijke omroep zaterdagmiddag. Volgens hem waren er ook ongeveer tweehonderd protestantse jongeren uit België per bus naar Arnhem gekomen.

De EO zamelde geld in voor hulp aan jongeren uit Irak die voor Islamitische Staat op de vlucht zijn geslagen. De teller staat voorlopig op meer dan 30.000 euro. Dat loopt nog op, omdat de omroep muntgeld en girale overschrijvingen pas op maandag telt.

De jongeren sprongen mee tijdens optredens van de (inter)nationale bands Hillsong Young & Free, Switchfoot, Royal Tailor, Draw The Parade en de BEAM Worshipband. De regie van de EO-Jongerendag was weer in handen van David Grifhorst, regisseur van o.a. The Passion en de 3FM Awards.

Muziekspecial
Op zondag 7 juni zendt NPO 3 de EO-Jongerendag Muziekspecial uit om 22.30 uur. Dit is een 45 minuten durend programma met muziek van en interviews met de vier artiesten van deze 41e EO-Jongerendag.

EO-Jongerendag - Hillsong Young & Free

>> Bekijk meer video's van de EO-Jongerendag.

Foto: Willem-Jan de Bruin

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons