YouTube-priester brengt cd uit

"Hoop dat mensen gemakkelijker aansluiting vinden bij geloof"

in Mediatips

De Ierse priester Ray Kelly werd wereldwijd beroemd door een YouTube-filmpje, waarin hij zijn versie van 'Hallelujah' (Leonard Cohen) zingt tijdens een huwelijksmis. Nu heeft hij een cd gemaakt: 'Where I Belong'. Hij hoopt dat mensen door zijn zingen gemakkelijker aansluiting vinden bij het geloof.

(imported body)

'Where I Belong' is al beschikbaar in de VS en Ierland en ligt vanaf deze week ook in platenwinkels in Australië. Het YouTube-filmpje werd in totaal 42 miljoen keer bekeken en was maandenlang goed voor 35.000 opvragingen per dag.

De cd van father Ray Kelly bevat typisch keltische en religieuze liederen, evenals zijn versie van enkele popsongs, waaronder 'Hallelujah' en Eric Clapton’s 'Tears in Heaven'. De cd bevat ook nog 'Together Forever', een nooit eerder opgenomen lied dat speciaal voor huwelijksvieringen is bestemd. 

Father Kelly hoopt dat hij door te zingen mensen gemakkelijker aansluiting kan laten vinden bij het geloof. "Ik hoop dat ik het zingen en het priesterschap ook in de toekomst met elkaar kan blijven combineren."

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons