Wachtwoordenterreur

in Geloven

Ik heb geen idee hoeveel ik er precies heb. Nou ja, het zijn er eigenlijk niet zo veel, in ieder geval minder dan ik er omwille van de veiligheid zou moeten hebben. Ik vermoed dat ik er een stuk of zeven heb, maar dan is natuurlijk de vraag: welke gebruikte ik ook al weer waarvoor?

Ik heb het over wachtwoorden. Ik word er gek van. Werkelijk overal heb je tegenwoordig een wachtwoord voor nodig: de energiemaatschappij, de kabelmaatschappij, de website van de kerk, voor je Wi-Fi niet te vergeten, de schoolapp van de kids, vijf wachtwoorden op je werk, je digitale krant(en), het houdt niet op. Althans, niet vanzelf.

Heeft u dat ook? Dat je je afvraagt: wat was mijn wachtwoord ook al weer? Mijn vrouw-plus-haar-leeftijd, of was het mijn voetbalclub en het jaar waarin ze voor het laatst degradeerden? Of toch mijn lievelings-Opwekkingslied tot de tweede macht?

En dat je dan weer 'wachtwoord of gebruikersnaam vergeten?' moet aanvinken. En weer je vrouw in je voetbalclub moet veranderen...

We kunnen inmiddels naar de maan, we kunnen heel erge ziektes genezen, we kunnen kanaries opereren, we kunnen bellen over de oceaan (vast en mobiel!), we kunnen skypen, kortom, we kunnen (bijna) alles. Waarom kunnen we dan niet iets bedenken waardoor ik niet al mijn wachtwoorden hoef te onthouden? We hebben toch heel slimme mensen in dit land?

Ik heb tegenwoordig een telefoon die van z’n slot springt als ik mijn duim op een knop leg. Daar wil ik een app van. Met al mijn wachtwoorden erin. Kan dat, techneuten?


Tijs
@tijsvandenbrink

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons