Vraag het een bijbelwetenschapper

Protestantse Theologische Universiteit start interactieve bijbelblog

in Geloven

De Protestantse Theologische Universiteit (PThU) start met de interactieve bijbelblog ‘Vraag het een bijbelwetenschapper’. Diverse docenten bijbelwetenschappen gaan op de website van de PThU in op allerlei vragen die leven bij een breed publiek.

(imported body)

Veel mensen hebben vragen over de Bijbel, soms naar aanleiding van actuele discussies, soms vanuit een persoonlijke insteek. Deze vragen kunnen vanaf vandaag gesteld worden aan de bijbelwetenschappers van de PThU

De interessantste vragen worden beantwoord in de tweewekelijkse blog. Zo gaat hoogleraar Annette Merz in op de vraag: Was Jezus getrouwd? En zo ja met wie? Een vraag die voortkomt uit de bekende theorie dat Jezus een relatie had met Maria Magdalena.

De vragen worden op een begrijpelijke en duidelijke manier beantwoord. Er wordt uitleg gegeven over de historische, culturele en theologische betekenis van teksten. Deze teksten fascineren mensen al duizenden jaren. Ze zijn nog steeds van invloed, als cultureel erfgoed van onze samenleving, of als basisteksten van het joodse en christelijke geloof.

De antwoorden van de bijbelwetenschappers beschrijven de grote lijnen en houden rekening met de stand van het internationale wetenschappelijke Bijbelonderzoek waarin de PThU een grote rol speelt.

Bron: PThU

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons