Steeds meer orgels naar Afrika

Reden: opbloeiend christendom

in Christelijk Nieuws

Het christendom maakt in delen van Afrika al decennia lang een flinke groei door. Johannus Orgelbouw krijgt van die ontwikkeling ook wat van mee: het aantal aanvragen voor orgels is fors gestegen.

Met name in landen als Ghana, Nigeria, Kenia en Zuid-Afrika lijkt het christendom op te bloeien. Althans, als het aantal aanvragen voor Johannus-orgels vanuit deze landen als uitgangspunt genomen wordt.

Johannus Orgelbouw leverde eind vorig jaar binnen weinig tijd zes orgels van grote omvang. In het eerste kwartaal van 2015 stond de teller alweer boven de tien. Het installatieteam van Johannus was afgelopen maanden onder meer in de steden Jos en Lagos te vinden.

Het christendom speelt een steeds belangrijkere rol in de veelal voormalige Engelse kolonies van Afrika. De Engelse cultuur bracht destijds onder meer het methodisme mee, een protestantse stroming die is opgekomen uit de Church of England, de Anglicaanse Kerk. De samenzang in de Methodist Church, die voor een groot deel uit hymns bestaat, laat zich graag begeleiden door een goed orgel.

Bron: Johannus Orgelbouw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons