Schaapherder redt schaap van spoor

in Christelijk Nieuws

De politie was er. ProRail ook. Ze probeerden hem nog tegen te houden, maar herder Martin Oosthoek twijfelde geen moment. Hij trok zijn kleren uit en sprong in de sloot langs de Zeidesingel in Leidschendam. Wat was het geval? Een van zijn schapen liep aan de andere kant van het water langs het spoor terwijl de treinen gevaarlijk voorbijdenderden. Het dier moest gered worden. 'Ik zou het zo weer doen.'

Het AD schrijft: De schaapherder had zijn kleren op een hoopje in het gras gegooid. Gehuld in zijn onderbroek springt hij - de armen wijd - de sloot in. Medewerkers van ProRail, agenten en enkele voorbijgangers daarbij in verbijstering achterlatend.

Het lukte hem daarna om aan de andere kant van de sloot omhoog te klauteren, het schaap samen met zijn hond in te sluiten en de sloot in te duwen, om het daarna weer veilig te laten terugkeren in de kudde.

Mochten zijn schapen tijdens hun nieuwe opdracht verdwalen of in nood raken, Oosthoek zal ze redden, zo zegt hij. Ook als het betekent dat hij daarvoor weer het water in moet. ,,De volgende keer ben ik er gewoon sneller dan de politie."

Op Facebook wordt de link naar Lucas 15 : 4 al snel gelegd. ‘Als iemand van u honderd schapen heeft waarvan er één verloren is geraakt, laat hij dan niet de negenennegentig andere in de woestijn achter om naar het verdwaalde dier op zoek te gaan tot hij het gevonden heeft?'

Bron: AD

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons