Paus: "Luister naar de Geest die fluistert: Ga!"

"Iedereen die Jezus volgt, is een zendeling"

in Christelijk Nieuws

Pas half oktober is het Wereld Zendingsdag, maar nu al is de toespraak van Paus Franciscus bekend gemaakt. Hierin noemt de kerkleider dat missionair zijn een vanzelfsprekend onderdeel is van geloven. De liefde van God verkondigen is echter geen zaak van uitgedachte strategiën, maar gaat over het luisteren naar de stem van de heilige Geest die fluistert: "Kom, ga er op uit!".

Iedereen met het verlangen om Jezus te volgen, kan niet anders dan ook zijn missionaire voorbeeld, concludeert de paus in zijn toespraak. Alles in het leven van Jezus had een missionair karakter, wat tot uiting is gekomen in bewogenheid en liefde voor alle mensen.

Het Evangelie is dè bron waar mensen, mannen en vrouwen, vreugde, vrijheid en redding vinden.De Kerk is geroepen om dit goede nieuws bekend te maken.

Getuigen
Paus Franciscus refereert hiermee aan de zogenaamde Grote Opdracht uit Mattheüs 28. Jezus maant gelovigen om 'er op uit te gaan en het Goede Nieuws te verkondigen aan hen die er onbekend mee zijn. "Alle leden van de Kerk zijn geroepen om het Evangelie bekend te maken. Je manier van leven is het grootste getuigenis", aldus de paus.

Geen druk
Toch betekent dit niet dat er een zware druk op gelovigen komt te staan: "Zij die Christus volgen, kunnen niet mislukken in de zendingsopdracht. Zij leven immers vanuit het besef dat Jezus in elke ademhaling en op elk weg bij hen is en tot hen spreekt".

De World Mission Day, waar paus Franciscus deze toespraak gaat voorlezen, vindt plaats op zondag 18 oktober 2015.

Lees de volledige toespraak na op de website van Radio Vaticaan.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons