Pauluskerk loopt voor Nacht van de Vluchteling

40 kilometer nachtwandelen van Rotterdam naar Den Haag.

in Christelijk Nieuws

In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 mei 2015, Hemelvaartsnacht, komen honderden mensen in actie voor noodhulp aan de slachtoffers van het Syrische conflict, door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling, een deelnemer te sponsoren, of zelf een actie op te zetten. Een team van de Pauluskerk neemt deel en staat inmiddels bovenaan de Top 3 van op te halen sponsorgeld.

Het is alweer de 6e editie van de Nacht van de Vluchteling, een initiatief van Stichting Vluchteling. Het doel van deze sponsorloop is om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen van het Syrische conflict. Van de 50 miljoen vluchtelingen wereldwijd, zijn er ruim 12 miljoen op de vlucht voor het geweld in Syrië en daarom is er besloten om nogmaals voor het Syrische conflict te lopen.

In de nacht van 14 op 15 mei klinkt om 00:00 uur het startschot van de Nacht van de Vluchteling. Deelnemers lopen tijdens deze sponsorloop van 40 kilometer van Rotterdam naar Den Haag.

Pauluskerk Rotterdam
Ook dit jaar loopt weer een team van de Pauluskerk mee met de nacht van de vluchteling. "Uit de gesprekken met vluchtelingen uit de Pauluskerk voelen we soms iets van de enorme ontwrichtende onzekerheid en angst en gevoel van verlatenheid, die hen is overkomen in het land van herkomst, tijdens de vaak maandenlange vlucht naar Europa toe en nog steeds nu zij hier zijn, vaak in een situatie, waarin hun leven niet meer direct wordt bedreigd, maar die hen vaak allerminst uitzicht biedt op een menswaardig bestaan." aldus een woordvoerder op de website. De Pauluskerk wil blijven geloven in een samenleving waarin mensen naar elkaar omzien, waar alle mensen waardig leven mogen en niemand achter blijft.

Als laatste
"Vorig jaar kwamen we in de achterhoede terecht en hebben vrijwilligers van de Pauluskerk elkaar en anderen gesteund. Mensen die er doorheen zaten en toch doorliepen, uit solidariteit met de vluchtelingen. Weliswaar kwamen we als laatste aan maar we hebben toen wel een op bedrag van 10.000 euro opgehaald." Ook dit jaar gaat de Pauluskerk weer voor een topbedrag en staat inmiddels boven in de top 3 van deelnemende teams.

Streven naar heelheid
De Pauluskerk is een missionaire kerkelijke gemeente met als missie het uitvoeren van de in de Bijbel verankerde oproep tot zorg voor de gemarginaliseerde medemens. Het gaat daarbij om individuele hulpverlening, bezinning, geloofsverkondiging en actie. Het streven naar barmhartigheid en gerechtigheid, vrede en heelheid van de schepping staat centraal.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons