Muziekcultuur kerken vernieuwen door Hemelhoog

Nieuwe evangelische liedbundel Hemelhoog

in Mediatips

Deze zondag zingen uit een nieuwe bundel? Het kan! Sinds donderdag is de protestants evangelische liedbundel Hemelhoog verkrijgbaar. Hemelhoog is de opvolger van de Evangelische Liedbundel. De uitgave moet gaan zorgen voor een liturgische en muzikale omslag in de kerken, zo hoopt Hans Maat.

Hemelhoog is een initiatief van het Evangelisch Werkverband binnen de Protestantse Kerk in samenwerking met twee partners: het Confessioneel Gereformeerd Beraad en de Confessionele Vereniging. Dat die twee organisaties erin participeren is een bewuste keuze van hen.

"De besturen van deze gereformeerde en hervormde partners hebben gezegd: wij vinden het nodig dat bepaalde liederen in de kerk gezongen worden. De Confessionele Vereniging heeft bijvoorbeeld gevraagd of een aantal liederen uit het oude Liedboek voor de kerken uit 1973 kon terugkeren", zegt directeur Hans Maat van het Evangelisch Werkverband.

In de bundel Hemelhoog staan 739 liederen. 25 procent van de liederen is helemaal nieuw. 25 procent valt onder de noemer 'klassiekers' en de rest zijn bekende liederen.

Lees verder bij het Friesch Dagblad

Toelichting Hans Maat

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons