Klinkende namen in gesprek over seksbeleving gelovigen

Programma Nacht van de Theologie bekend

in Geloven

Vandaag heeft de organisatie van de Nacht van de Theologie het programma van de avond bekendgemaakt. Zo is er aandacht voor 'de bekrompen houding van gelovigen als het gaat om seks', aldus de organisatie. Ook zal er een discussie plaatsvinden over de stelling 'God houdt van seks'.

De avond bestaat uit twee debatblokken. In het eerste blok is er aandacht voor de bekrompen houding van gelovigen als het gaat om seks. Een aantal gasten zal over dit thema met elkaar in gesprek gaan, onder wie Gert-Jan Segers (Tweede Kamerlid CU), Jan Heemskerk (oud-hoofdredacteur Playboy), Margriet van der Linden (Opzij) en Ruard Ganzevoort (theoloog).

In het tweede blok wordt gesproken over het essay van de Nacht, God houdt van seks, dit jaar geschreven door cultuurtheoloog Frank Bosman. Hierover zal worden gediscussieerd door o.a. Rolinka Klein Kranenburg (theoloog en predikant), Wim Hoddenbagh (directeur De Vierde Musketier) en Almatine Leene (theoloog en docent dogmatiek).

De Nacht van de Theologie wordt gehouden op 20 juni in de Rode Hoed te Amsterdam, met als thema Religie & Erotiek. Gastheer en –vrouw zijn Frénk van der Linden en Annemiek Schrijver.

Bron: Nacht van de Theologie

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons