Kerk voor snel afgeleide Amsterdammer

"Boeiend, actueel en uitdagend!"

in Christelijk Nieuws

Dominee Tim Vreugdenhil wil een protestantse kerk beginnen in de binnenstad van Amsterdam die past bij de snel afgeleide, niet-gelovige centrumbewoner. Volgens Vreugdenhil is het de uitdaging voor een kerk een plek te verwerven in het rijtje theater, concert en museumbezoek.

(imported body)

"Amsterdamse musea zijn boeiend, de programma's zijn actueel en je wordt uitgedaagd. Ik kijk hoe die musea dat doen en hoe ik dat op de kerk kan betrekken. Het is op een andere schaal, maar het idee is hetzelfde."

Vreugdenhil is in gesprek met de Protestantse Kerk Amsterdam over een samenwerking. Met een bijdrage van de kerk, een eigen investering en giften van de bezoekers moet de kerk draaiende worden gehouden.

Lees verder bij Het Parool

Foto: Flickr

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons