Jesus Christ Superstar naar Nederland

Ted Neeley neemt rol Jezus op zich

in Geloven

In december 2015 komt de internationale, Engelstalige, productie van de rockopera Jesus Christ Superstar naar Nederland. Deze speciale productie, gebaseerd op de gelijknamige film, wordt hier slechts 7 keer opgevoerd. Ted Neeley, de originele Jezus uit de wereldberoemde filmversie, zal deze rol weer op zich nemen.

Ter gelegenheid van het feit dat het in 2014 precies veertig jaar geleden was dat de filmversie van Jesus Christ Superstar in Italië in de bioscopen verscheen, heeft producent en regisseur Massimo Piparo op basis van de film een unieke reünie show geproduceerd. Exact twintig jaar geleden maakte hij al eerder een succesvolle versie van de wereldberoemde rockopera. Deze éénmalige jubileumproductie vond in september 2014 in het Teatro Sistina in Rome plaats met deels originele castleden uit de film. Een groots muzikaal spektakel met meer dan 50 castleden en een live orkest van 13 musici. Het optreden van onder meer Ted Neeley als Jezus, Yvonne Elliman als Maria Magdalena en Barry Dennen als Pontius Pilatus was zo'n doorslaand succes bij het Italiaanse publiek dat meerdere voorstellingen volgden. Vooral Ted Neeley laat met zijn vertolking van Jezus en onder andere het aangrijpende nummer Gethsemane een diepe indruk achter. De show speelde voor uitverkochte theaters, met als absoluut hoogtepunt de voorstelling in de wereldberoemde Arena di Verona met meer dan 12.000 bezoekers. Een tournee kon daarom ook niet uitblijven.

De populaire rockopera met herkenbare muziek van Andrew Lloyd Webber en teksten van Tim Rice vertelt de laatste week uit het leven van Jezus, gezien door de ogen van zijn beste vriend en verrader Judas. Een aangrijpend verhaal dat nog steeds eigentijds is met geweldige songs als "I don't know how to love him", "Superstar" en natuurlijk "Gethsemane". Deze indrukwekkende uitvoering van Jesus Christ Superstar doet, na Italië, nu als eerste Nederland aan. Naast Ted Neeley, zal de rolbezetting worden ingenomen door een geweldige internationale cast.

De Nederlandse première van Jesus Christ Superstar vindt plaats op dinsdag 15 december 2015 in het World Forum Theater in Den Haag. Daar is de voorstelling exclusief te zien tot 23 december 2015.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons