Je bruiloft. De mooiste dag van je leven?

"Je weet niet waar je 'ja' tegen zegt"

in Geloven

De mooiste dag uit je leven. Dat moet een bruiloft zijn, zeggen veel mensen. Maar hoe mooi die dag misschien ook is, niemand weet welke stormen daarna volgen. Visie hees zes stellen opnieuw in hun trouwkleding. En niet zonder reden. “Ons huwelijk stond twee jaar geleden letterlijk op knappen.”

Wie?
Henk (48) en Anne-Marie (47) Blomberg. Samen hebben ze drie dochters en een zoon. Henk en Anne-Marie zijn getrouwd op 18 januari 1991.

Waarom opnieuw
Anne-Marie: “Ons huwelijk stond twee jaar geleden letterlijk op knappen. Ons gezin functioneerde als een bedrijf; als man en vrouw waren we uit elkaar gegroeid. Ik heb Henk de keuze gegeven: of we doen er iets aan, of ik ga weg. Gelukkig besloot Henk om er de schouders onder te zetten en samen hebben we hulp gezocht. Daarnaast hadden we drie stellen om ons heen bij wie we altijd terechtkonden en die ons met gebed omringden. We zijn door een diepe crisis gegaan die voor onze omgeving vaak niet zichtbaar was. We zijn ‘stille vechters’.”

Henk: “Deze foto is voor ons een afsluiting van een moeilijke periode en een teken van een mooi, nieuw begin. Er spreekt hoop uit en we willen hiermee ook tot voorbeeld van anderen zijn. Tegen alle stellen die in de problemen zitten, willen we zeggen: zoek hulp! Blijf niet zelf tobben, maar zet je schaamte opzij en gooi alle hoogmoed de deur uit.”

Hij over haar: 
“Jij had vertrouwen in mij en ik kreeg van jou een kans. Die heb ik met beide handen aangepakt.”

Zij over hem:
“Jij bent de held van ons verhaal. Ik heb bewondering voor je wil en doorzettingsvermogen.”

Hoe zit de trouwkleding?
“Met in ons achterhoofd alles waar we doorheen zijn gegaan, voelde het heel bijzonder. Deze kleren krijgen weer betekenis.”

Lees meer trouwverhalen in de Visie van deze week. 

Bron: Visie

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons