Het gezicht van jonge Jezus?

Italiaanse inspecteurs construeerden een foto

in Geloven

Italiaanse inspecteurs hebben op basis van 's werelds bekendste relikwie, de lijkwade van Turijn, gekeken hoe Jezus Christus er als kind heeft uit gezien. Ze gebruikten hiervoor forensische computertechnieken die ze normaal gesproken gebruiken om maffiabazen te vangen.

Op het materiaal van de lijkwade is een afbeelding te zien van een man met verwondingen die duiden op een kruisiging.

Techniek
De Italiaanse inspecteurs creëerden een foto op basis van het beeld van de man op het doek. Met behulp van een computerprogramma keerden ze het verouderingsproces om. Ze deden een aantal aanpassingen aan de kaak en maakten het gezicht smaller om tot een foto van Jezus te komen.

Deze techniek is een veelgebruikte door de Italiaanse politie: ze gebruiken het om een beeld te krijgen van het huidige gezicht van criminelen. Zo werd er ooit een foto van maffiabaas Bernardo Provenzano geproduceerd aan de hand van een foto die in 1959 was gemaakt. Provenzano werd in 2006 gearresteerd.

Lijkwade
Het idee om de foto van Jezus te construeren kwam na aanleiding van de publieke tentoonstelling van de lijkwade in de kathedraal van Turijn. Paus Franciscus zal op 21 juni een bezoek aan het relikwie brengen.

Bron: Daily Mail

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons