Gebedsdienst voor bootvluchtelingen

'Vreemdelingendienst' op 20 juni in Harderwijk

in Christelijk Nieuws

Op Wereldvluchtelingendag - zaterdag 20 juni - organiseren de stichtingen Gave en Tot Heil Des Volks een speciale 'Vreemdelingendienst' onder de titel 'Buiten de Boot'. Daarmee vragen ze om aandacht en gebed voor mensen die nergens welkom zijn.

"We horen de laatste tijd verschrikkelijke verhalen over vluchtelingen die verdrinken tijdens hun oversteek naar Europa. Ons kabinet is bijna gevallen door de bed-bad-brooddiscussie. De vluchtelingenproblematiek is groot. Er zijn geen simpele oplossingen", zo constateren Gave en Tot Heil Des Volks in een gezamenlijk persbericht. "We willen samen de vluchtelingenproblematiek en de pijn bij God brengen, luisteren naar verhalen van vluchtelingen zelf, ons verootmoedigen en ons verlangen uitzingen om zo te ontdekken welke weg God ons door Zijn Woord wijst."

Harde
Tijdens de dienst zijn er bijdragen van ds. Gert Hutten (Tot Heil des Volks), Jan Pieter Mostert (Gave) en een Syrische vluchteling. De muziek wordt verzorgd door Schrijvers voor Gerechtigheid. De dienst wordt gehouden in de Grote Kerk in Harderwijk vanaf 19.30 uur.
Wereldvluchtelingendag is door de Verenigde Naties ingesteld ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het Vluchtelingenverdrag. "De deuren van de kerk staan wagenwijd open voor iedereen die met ons mee wil doen", aldus het persbericht.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons