File naar pinksterconferentie Opwekking

Duizenden dagjesmensen op weg naar een zonnige sing-in

in Mediatips

Met een stralende Eerste Pinksterzondag in het vooruitzicht, reizen duizenden mensen vandaag af naar het conferentieterrein van Opwekking. Traditiegetrouw vindt zondagmiddag in de buitenlucht de sing-in plaats. Hier komen veel dagjesmensen op af. De stemming zit er goed in: in de file staan naar het festivalterrein, met auto èn fiets, is geen probleem!

"Alles is weer tiptop geregeld', laten mensen via Twitter weten.

Al meer dan 40 jaar organiseert stichting Opwekking de jaarlijkse pinksterconferentie. In de loop der tijd is deze gezinsconferentie uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar duizenden christenen uit verschillende kerken en gemeenten met elkaar het pinksterfeest vieren.

Sing-in
Vandaag worden meer dan 55.000 daggasten verwacht, helemaal nu de weersvoorspellingen goed zijn en de zondagse sing-in op het programma staat. De sing-in vindt plaats in de buitenlucht en bestaat uit samenzang voor jong en oud. Ongetwijfeld zal de nummer 1 uit de Opwekking Top 100 langskomen.

Live radio
Groot Nieuws Radio zendt van vrijdagavond 6 juni tot maandagavond 9 juni het hoofdprogramma van pinksterconferentie Opwekking rechtstreeks uit. De samenkomsten worden aangevuld met interviews met artiesten en sprekers, muzikale optredens en sfeerreportages. Zaterdagmiddag zendt de radiozender het concert van Sela en ook het optreden van Matthijn Buwalda in het Compassion Café live uit.

Livestream TV
Op 1e Pinksterdag verzorgt christelijke televisiezender Family7 een livestream TV vanaf de Pinksterconferentie. Family7 maakt van de gelegenheid gebruik om kandidaten te werven voor een nieuwe Bijbelquiz die aankomende zomer wordt opgenomen. Bij de Family7-stand op de infomarkt kun je als bezoeker een screening doen.

Opwekking Top 100
Voor het derde jaar op rij staat Opwekkingslied 733 Tienduizend Redenen bovenaan de Opwekking Top 100 van 2015. Luisteraars beoordeelden dit lied opnieuw als meest geliefde lied uit de bundel van Opwekking.

De top 3 wordt aangevuld met twee liederen die vorig jaar verschenen in de populaire bundel. Opwekking 770 'Ik Zal Er Zijn' komt nieuw binnen op nummer 2. Dit lied van Sela stond in december in de Top 1008 bovenaan de lijst. Op plek 3 staat Opwekkingslied 764 'Zegekroon', een Nederlandse vertaling van 'Victor's Crown' van Darlene Zschech. Je kunt luisteren naar de Opwekking Top 100 via Spotify

Afbeelding: Opwekking / EO

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons