‘En dan sta je hier, en dan zie je die gebouwen..’

Andries Knevel voor EO Metterdaad in Nepal

De Himalaya, gelegen in o.a. Nepal, China en India, is ernstig getroffen door de aardbeving. Vele doden, waaronder ook bergbeklimmers, zijn gevallen door de aardbeving van zaterdag 25 april. Doordat de huizen in Nepal van erbarmelijke kwaliteit zijn, zijn er vele huizen ingestort en staan vele gebouwen op instorten. Andries Knevel is voor EO Metterdaad in Nepal, en houdt ons op de hoogte van de toestand daar.

Andries vertelt: ‘Het is hier vreselijk druk, want we naderen een wijk waar heel veel huizen ingestort zijn tijdens de aardbeving. Daar zie ik een aantal gebouwen helemaal ingestort. Ze zeiden dat hier nog lichamen liggen, daarom weten ze niet hoe ze verder moeten met dit gebouw. Daar ligt nog iemand…’

‘Zo’n ramp is ver weg als je ‘m hoort op zaterdag of op zondag. En dan sta je hier, en dan zie je die gebouwen, en dan zie je daar een lichaam.’

‘Wat ik gemerkt heb deze dagen is een ding: dat er zoveel van deze plekken zijn waar nog gezocht wordt naar overlevenen. Nepal heeft onze hulp zo ontzettend hard nodig. En daarom vraag ik u: geef. Geef royaal voor deze mensen. Geef royaal voor Nepal.’

Bekijk hier EO Metterdaad - Nepal (aflevering 1)

Help dus nu om hulp te kunnen bieden waar nodig! Doneer aan Metterdaad, zodat hulpverleners met geschikte middelen de juiste zorg kunnen bieden. Metterdaad werkt samen met betrouwbare partnerorganisaties. Zij werken al vele jaren in het arme land Nepal.

Doneren kan via IBAN nr: NL88INGB0000300300 o.v.v. Noodhulp Nepal.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons