Dorcas viert 35 jaar met Experience Day

"Zelf ervaren wat het is om ontwikkelingswerk te doen"

in Mediatips

Hulp- en ontwikkelingsorganisatie Dorcas bestaat 35 jaar en viert deze bijzondere mijlpaal met de Dorcas Experience Day. Gasten kunnen die dag ervaren wat het werk van Dorcas inhoudt en hoe groot de impact ervan is.

(imported body)

Het programma is volledig gericht op het ervaren van Dorcas. Door middel van een keuzeprogramma is er voor iedereen iets te doen en te beleven. Met medewerking van onder meer Joël Voordewind (ChristenUnie), Schrijvers voor Gerechtigheid, Andries Knevel, Rietje Bakker, Margje Fikse en Dorcas-oprichter Dirk Jan Groot zijn er diverse seminars te bezoeken.

Ook is er een landenmarkt waarop Dorcas de bezoekers informeert over de projecten en is er een kinderplein voor de allerkleinsten.

Dank u wel
Met deze dag zegt de stichting ‘dank u wel’ tegen haar sponsors, donateurs, vele vrijwilligers en andere betrokkenen. Het eerste exemplaar van het nieuwe boek van Dorcas-oprichter Dirk Jan Groot wordt overhandigd aan Joël Voordewind.

166 projecten
Dorcas is een internationale christelijke hulporganisatie die in actie komt voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door Mattheüs 25:31-46 om te zorgen voor armen en verdrukten, werkt Dorcas al 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Duizenden vrijwilligers, ondernemers en donateurs leveren een bijdrage aan de 166 Dorcas-projecten in 17 landen. 

 

De Dorcas Experience Day vindt aanstaande zaterdag 16 mei plaats in Lelystad, Ketelmeerstraat 90 (de Pijler). Het programma begint om 13.00 uur en wordt omstreeks 17.00 uur afgerond. Iedereen is welkom.

Bron: Dorcas / IKON


Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons