'De Bijbel met uitleg' moet uitkomst bieden

'Jongeren moeten overtuigd worden van waarde Statenvertaling'

in Geloven

Onder bevindelijk-gereformeerden is veel vraag naar de Bijbel met uitleg, de Statenvertaling met een uitleg en toelichting voor ‘jongeren en doeners’. Deze Bijbel wordt vanavond in Amersfoort gepresenteerd. Dit meldt het Nederlands Dagblad.

Op de eerste druk van inmiddels ruim 50.000 exemplaren is al 33.000 keer ingetekend, laat woordvoerder ds. Jaap Joppe weten. De stuurgroep achter de Bijbel overweegt inmiddels een tweede druk.

'Jongeren overtuigen van waarde Statenvertaling'
Op vrijdag 29 mei wordt de Bijbel met uitleg gepresenteerd. Tijdens deze bijeenkomst zal de Bijbel worden overhandigd aan vertegenwoordigers van zes reformatorische kerken – in de meeste gevallen (vice-)preses van de laatstgehouden synodes. Deze predikanten zullen vervolgens elk een Bijbel overhandigen aan een jongere als vertegenwoordiger van de jeugd van hun kerkverband. Daarmee wordt tot uitdrukking gebracht dat deze uitgave dienstbaar wil zijn aan de kerken en vooral bedoeld is om jongeren te overtuigen van de waarde van de Statenvertaling.

Bijbel met uitleg
De Bijbel met uitleg is een uitgave van de Bijbel in de Statenvertaling die naast de bekende uitgave van de Bijbel met kanttekeningen gebruikt kan worden. 

In deze uitgave zijn in de kantlijn verklarende woorden opgenomen om verouderde of moeilijke begrippen duidelijk te maken. Ook wordt op iedere bladzijde de Bijbeltekst op een eenvoudige en beknopte manier voor jongeren uitgelegd. De uitgave is voorzien van tal van illustraties, foto’s, landkaartjes en tijdschema’s. Aan deze uitgave is meegewerkt door ruim 130 predikanten, theologen, godsdienstdocenten, neerlandici en jeugdwerkers uit de verschillende reformatorische kerken.

Bron: ND

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons