Bijbelmarathon op de traptreden van het Capitool

‘Manier waarop we voor onze natie kunnen bidden’

in Geloven

De complete Bijbel, van Genesis tot Openbaringen, werd deze week voorgelezen op de traptreden van het Capitool in de Amerikaanse hoofdstad Washington. De 26e editie van de jaarlijkse Capitol Bible Reading Marathon begon zondagavond en werd donderdag beëindigd.

'Het is een manier waarop we voor onze natie kunnen bidden. Er is zo veel aan de hand over de hele wereld, zoveel onrust. Ik wil gewoon mensen de liefde van Christus laten zien', liet een van de lezers aan Voice of America weten.

De jaarlijkse Bijbelmarathon valt samen met de Nationale Dag van Gebed. CBN heeft de momenten vastgelegd waarop studenten van een plaatselijke christelijke school deelnemen aan de openbare verklaring van Gods Woord. 'Buitenlandse bezoekers zijn soms erg verrast dat de Amerikanen de Heilige Schrift mogen voorlezen in het hart van de Amerikaanse regering', aldus de directeur van het evenement.

Kijk hier hoe de deelnemers uit de Bijbel lezen en hun ervaringen delen:

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons