Beperking rol buitenland bij godsdienst China

Chinese president waarschuwt tegen 'buitenlandse invloeden'

in Christelijk Nieuws

De Chinese president Xi Jinping heeft gewaarschuwd tegen ‘buitenlandse invloeden’ op godsdiensten in China. Dit meldt het Nederlands Dagblad. In de praktijk kan dit betekenen dat er meer beperkingen komen voor christenen en kerken in China om te netwerken met collega-christenen en kerken in het buitenland.

‘We moeten ons actief inzetten om religies in onze socialistische maatschappij in te passen’, zei president Xi Jinping woensdag op een bijeenkomst met vooraanstaande beleidsmakers in Peking. ‘We moeten religieuze zaken in lijn houden met de Chinese wet en vasthouden aan het principe om het bestuur van godsdienstige groeperingen zelf te regelen.’

De rede lijkt vooral een continuering van het huidige beleid, zegt prof. Yang Fenggang van de Purdue University in Indiana desgevraagd. Yang is directeur van het Centrum voor Religie en Chinese Maatschappij, dat verbonden is aan de universiteit. ‘In de praktijk kan het betekenen dat er meer beperkingen komen voor christenen en kerken in China om te netwerken met collega-christenen en kerken in het buitenland. 

Lees hier het hele artikel.

Bron: ND

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons