Urdu-gemeente eerste migrantenkerk bij PKN

in Christelijk Nieuws

De generale synode van de PKN heeft het besluit genomen dat de Urdu-gemeente te Rotterdam (Pakistaanse christenen) als buitengewone gemeente in de Protestantse Kerk in Nederland wordt opgenomen. Deze migrantengemeente is hiermee de eerste die onderdeel wordt.

(imported body)

De generale synode van de PKN heeft het besluit genomen dat de Urdu-gemeente te Rotterdam (Pakistaanse christenen) als buitengewone gemeente in de Protestantse Kerk in Nederland wordt opgenomen. Deze migrantengemeente is hiermee de eerste die op deze manier onderdeel wordt van de PKN.

De leden van de Urdu-gemeente wonen verspreid over het land. Iedere zondag wordt er zowel in Amsterdam als in Rotterdam een dienst gehouden. Op heel verschillende tijden, want het is dezelfde voorganger die in beide diensten voorgaat. Samen met zijn vrouw Rose zet voorganger Sarwar Eric zich al sinds het ontstaan van de gemeente, in 1987, volop in voor deze gemeenschap.

De banden met de Protestantse Kerk in Nederland gaan terug tot in een ver verleden. Hoewel er in de Urdu-gemeente ook leden zijn met een katholieke, methodistische of pinksterachtergrond, weet de gemeente zich vooral verwant met de protestantse traditie. Deze gemeente heeft dan ook uitgesproken dat zij graag een buitengewone gemeente van de Protestantse Kerk zou willen worden.

Preses Karin van den Broeke: "Dit zijn de momenten waarop ik blij ben met de ruimte die wij in onze kerkorde hebben. Natuurlijk moest er een regeling op maat gemaakt worden. Een aantal zaken in deze gemeente gaan anders dan in andere protestantse gemeenten. Het is het mooi dat wij ruimte kunnen bieden aan verscheidenheid en dat wij daardoor ook ruimte creëren voor nieuwe ontmoetingen. Eén in Christus. Van elkaar lerend en elkaar inspirerend."

Bron: PKN

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons