Update: 14-jarige christelijke tiener overleden

Ten gevolge van opgelopen brandwonden

in Christelijk Nieuws

De 14-jarige Pakistaanse christelijke jongen Nauman Masih is in de nacht van dinsdag op woensdag aan de gevolgen van zijn opgelopen brandwonden overleden. Dat heeft zijn familie woensdagmorgen bevestigd tegenover het persagentschap Fides.

Twee Moslims hadden de jongen geslagen en in brand gestoken omdat hij christen was. Het slachtoffer werd behandeld op de Eerste Hulp afdeling in een ziekenhuis in de Pakistaanse stad Lahore. Meer dan de helft van zijn lichaam was bedekt met brandwonden.

De 14-jarige Nauman kwam uit een winkel en werd op straat aangesproken door de twee jonge Moslims. Ze vroegen hem 'van welk geloof hij was'. Toen de jongen vertelde dat hij christen was, begonnen de mannen hem te slaan. Toen hij probeerde weg te rennen gooiden ze kerosine over hem heen en staken Nuaman in brand. Omstanders slaagden erin om het vuur te doven door zand over de jongen heen te gooien. De tiener raakte bewusteloos. 

Het gruwelijke incident heeft waarschijnlijk te maken met de recente zelfmoordaanslag op twee Pakistaanse kerken op 15 maart j.l. Daarbij kwamen 17 mensen om het leven. Daarna ontstonden er ongeregeldheden, waarbij twee vermoedelijke daders met een islamitische achtergrond om het leven kwamen. Dit heeft ertoe geleid dat de haat tegen christenen is toegenomen.

Bron: Reformatorisch Dagblad & Christian Post/Foto: Shubat.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons