Toch 'wit' licht voor Jeroen van Koningsbrugge

Commissariaat voor de Media geeft toe

in Mediatips

Na een hoop gesteggel heeft het Commissariaat voor de Media besloten dat de artiesten toch hun gezongen nummers tijdens The Passion als single mogen uitbrengen. De afgelopen dagen was er met name ophef over het feit dat Jeroen van Koningsbrugge het nummer 'Wit Licht' niet mocht opnemen en uitbrengen als single.

"Het opnieuw opnemen en uitbrengen van de nummers die ten gehore zijn gebracht in The Passion door artiesten die aan dit programma hebben meegewerkt, is in principe toegestaan", meldt het Commissariaat van de Media vrijdagochtend.

"De EO/KRO heeft de artiesten terecht gewezen op het feit dat de artiesten niet mogen refereren aan beeldmerken en/ of het tv-programma van de EO/KRO. Maar er staat voor de artiesten niets aan hun artistieke vrijheid in de weg om de nummers opnieuw op te nemen en op single uit te brengen. Voor publieke omroepen is veel mogelijk, wel moeten zij zich houden aan bepaalde criteria. Zolang zij zich hieraan houden is er geen enkel probleem."

Eerder deze week werd bekend dat het in strijd zou zijn met de Mediawet; omdat de nummers tot stand zijn gekomen met belastinggeld mocht hij het lied niet opnieuw uitbrengen.

Van Koningsbrugge noemde het gesteggel over de heruitgave van 'Wit Licht', 'onnodig veel gedoe'.
"Het gaat om de muziek, niet om het geld. Het voelt dubbel. Mensen denken dat ik er commercieel in zit, maar zoals het nu loopt, lever ik alleen maar geld in'', reageert hij aan het Algemeen Dagblad. "Ik denk niet dat ik iets aan de single overhoud omdat ik het in eigen beheer opneem. Mocht sprake zijn van een eventuele opbrengst dan gaat dat naar een goed doel: Orange Babies, een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen."

Nu het Commissariaat voor de Media toch toestemming geeft voor het uitbrengen van het nummer, staat niets Jeroen meer in de weg. Hij neemt zijn versie van 'Wit Licht' vandaag, vrijdag 10 april, op. "Met een beetje mazzel kan ik het maandag uitbrengen."

Bron: AD

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons