Terreuractie Kenia christelijke studenten

"Leerlingen die islamitische verzen konden opzeggen, werden ongemoeid gelaten"

in Christelijk Nieuws

De aanval van al-Shabaabstrijders op een universiteit in de Keniaanse stad Garissa waarbij 147 mensen werden gedood, lijkt vooral gericht op christelijke studenten. Leerlingen die islamitische verzen konden opzeggen, werden ongemoeid gelaten maar mensen die dat niet konden werden zonder pardon met kogels doorzeefd. Dat zeggen ooggetuigen tegen de Keniaanse nieuwszender News24.

De lichamen van gedode studenten vertoonden veel kogelwonden, soms wel tien. Experts maken daaruit op dat de aanvallers in het wilde weg op rennende mensen hebben geschoten totdat die niet meer bewogen. Tientallen mensen raakten gewond, de meesten van hen hebben schotwonden. Sommigen zijn naar de hoofdstad Nairobi overgevlogen voor behandeling.

De aanval op de campus van de universiteit begon donderdagochtend vroeg. Rond 05.30 uur schoten de terroristen enkele wachten dood en drongen het complex binnen. Ze gijzelden vervolgens honderden leerlingen.

De Somalische terreurbeweging al-Shabaab heeft de verantwoordelijkheid voor de actie opgeëist. ,,Kenia is in oorlog met Somalië. Onze mensen zitten er nog steeds, ze vechten door en hun missie is mensen te doden die tegen al-Shabaab zijn'', aldus een woordvoerder van de beweging. Volgens de man zijn moslims vrijgelaten en worden anderen vastgehouden. 

In het grensgebied is met onmiddellijke ingang een uitgaansverbod afgekondigd van zonsondergang tot zonsopgang.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons