President Obama reflecteert met Pasen

‘Als christen moet ik liefhebben’

in Geloven

President Barack Obama maakt zich zorgen over de ‘minder liefhebbende christenen’. Dat zei Obama dinsdag 7 april tijdens het Easter Prayer Breakfast. Tientallen vooraanstaande christelijke leiders uit heel de Verenigde Staten nemen jaarlijks deel aan dit gebedsontbijt.

Obama begint zijn speech met de mededeling dat hij geen priester of predikant is: “Ik kan jullie niets over Pasen vertellen wat jullie nog niet weten. Ik kan alleen een aantal reflecties bieden voordat we beginnen met het programma.”

Pasen biedt perspectief
Voor Barack Obama zet de Paasviering zijn aardse zorgen in het juiste perspectief. “Met nederigheid en met ontzag bedanken we het buitengewone offer van Jezus Christus, onze Heiland. We reflecteren op de ongelofelijke pijn die Hij leed, de minachting die Hij kreeg, de zonden die Hij droeg, de buitengewone gave van het Heil dat Hij ons gaf.

En toch, zelfs als we worstelen met de enorme omvang van Jezus’ offer, kunnen we op Pasen niet uit het oog verliezen dat het verhaal niet eindigt op vrijdag. Het verhaal gaat door. Op zondag komt de glorieuze opstanding van onze Heiland.”

Liefhebben
“Op Pasen reflecteer ik op het feit dat ik als christen moet liefhebben. En ik moet zeggen dat ik soms bezorgd raak wanneer ik luister naar minder liefhebbende uitingen van christenen.”

Tot slot laat Obama weten waar hij de komende tijd zelf voor bidt: “Ik bid dat we Zijn voorbeeld mogen volgen. Ik bid dat ik Zijn voorbeeld zal volgen. Elke dag probeer ik het beter te doen. Ik bid dat we zullen worden gesterkt door Zijn eeuwige liefde. Ik bid dat we Zijn vele zegeningen waardig zijn.”

Bron: Whitehouse.gov/Foto: ANP

Bekijk de speech van Obama hier:

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons