Mensen met down zijn #andersnietminder

in Christelijk Nieuws

Minister Schippers neemt binnenkort een besluit of de NIPT (Niet Invasieve Prenatale Test) aan alle zwangere vrouwen aangeboden wordt. Met deze test wordt vooral het Downsyndroom opgespoord. Diagnose leidt in meer dan 90 procent van de gevallen tot het afbreken van de zwangerschap.

Het Platform Zorg Voor Leven is een actie gestart. Op de website schrijven zij: "Een besluit tot invoering van de NIPT is een sterk signaal naar de samenleving dat het leven van mensen met Downsyndroom lager wordt gewaardeerd dan dat van anderen. Een besluit tot invoering van de NIPT is een sterk signaal naar de samenleving dat het leven van mensen met Downsyndroom lager wordt gewaardeerd dan dat van anderen. Waarom?
Mensen met Downsyndroom hebben altijd deel uitgemaakt van onze samenleving. Routinematige screening tijdens de zwangerschap op Downsyndroom is gebaseerd op negatieve beeldvorming. Het correspondeert niet met de realiteit van leven met Downsyndroom anno 2015. Kinderen met Downsyndroom weg-selecteren past niet in een gezonde samenleving die uitgaat van goede zorg, liefde en inclusie. In Nederland zou niemand zich moeten verdedigen om wie hij is. Mensen met Downsyndroom zijn #Andersnietminder 

Op de website #Andersnietminder kan men een petitie ondertekenen. 

Kees van der Staaij riep via Twitter mensen op om de petitie te tekenen. Hij schreef: "Lief kind met #Down, je bent anders maar niet minder. Ik hoop dat iedereen de petitie tekent voor jou!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons