Meer dan 20.000 bezoekers bij The Passion

5e editie zonder incidenten verlopen

in Mediatips

Zeker 20.000 mensen hebben in de straten van Enschede de uitvoering van The Passion gezien. Het muzikale spektakel werd donderdagavond voor de vijfde keer opgevoerd. Dit jaar was Enschede het toneel van de moderne uitvoering van het lijdensverhaal van Jezus. Voor het eerst was het spektakel van de EO en KRO niet alleen op televisie bij NPO 1 maar ook rechtstreeks op NPO Radio 2 te volgen.

Op het centrale plein waar de uitvoering was, het Hendrik Jan van Heekplein, waren ongeveer 20.000 mensen, aldus een woordvoerster van de gemeente. Langs de route van de kruisweg stonden ook veel mensen, meer dan vorig jaar, volgens de zegsvrouw.

In de stad waren tijdens de opvoering geen incidenten, heeft de woordvoerster van de politie begrepen.

The Passion, volgens traditie op Witte Donderdag, groeide in de afgelopen jaren uit tot een ware kijkcijferhit op televisie. Keken er de eerste keer zo'n 980.000 mensen, vorig jaar stond de teller op 3,2 miljoen. De laatste editie in Groningen trok 20.000 bezoekers.

Dit jaar speelde Jim de Groot de rol van Jezus en Shirma Rouse die van Maria. Verder deden Jeroen van der Boom (Petrus), Jeroen van Koningsbrugge (Judas), Jon van Eerd (Pontius Pilatus), Robert ten Brink (de verteller) en Bridget Maasland (verslaggeving) mee. Dave Roelvink speelde dit jaar de rol van Barabbas, de misdadiger die volgens de Bijbel werd vrijgelaten in plaats van Jesus. De zoon van zanger Dries kwam onder vuur te liggen na de verdwijning van waardevolle sieraden op een feestje en het verspreiden van een seksfilmpje. Hij wordt daarvoor vervolgd door justitie.

Zo'n 750 mensen liepen donderdagavond mee met de processie, die van de door de vuurwerkramp getroffen wijk Roombeek leidde naar het Van Heekplein. Veertig mensen droegen het enorme witte kruis.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons