Keniaanse christenen rouwen om 148 studenten

"Veel christenen zijn bang"

in Christelijk Nieuws

De Keniaanse christelijke gemeenschap rouwt om de 148 christelijke studenten die omkwamen door een aanval van al-Shabaab. Op 2 april vielen leden van de islamitische terreurbeweging een universiteit in de stad Garissa binnen en scheidden christelijke en islamitische studenten van elkaar en doodden vervolgens vele christenen.

(imported body)

In de Keniaanse hoofdstad Nairobi werd vorige week een herdenkingsdienst gehouden voor de 148 vermoorde studenten. De president kondigde drie dagen van nationale rouw af om de slachtoffers te herdenken. Al-Shabaab belooft meer aanslagen te plegen: "Keniaanse steden zullen rood zijn van het bloed".

Familieleden van de omgekomen studenten zijn in Nairobi om de lichamen van hun geliefden te vinden. Vanwege zware verwondingen is het moeilijk de slachtoffer te identificeren. Gewonde studenten, ooggetuigen en nabestaanden van de slachtoffers ontvangen hulp bij het verwerken van deze traumatische gebeurtenis. Ook veldwerkers van Open Doors zijn aanwezig in Garissa om hulp te bieden.

Christenen in Kenia reageren geschokt en vol ongeloof op de terreurdaad, veel christenen zijn bang. Na dit bloedbad werden kerken gewaarschuwd voor aanslagen op Paaszondag, maar die bleven uit. Nog steeds is de sfeer gespannen en is er veel politie aanwezig.

Volgens sommige bronnen was de aanval een vergelding op de moord van twee terreurverdachten een week eerder. De lichamen van deze terroristen werden, ondanks waarschuwingen, niet vrijgegeven aan de nabestaanden. Al-Shabaab zegt de aanslagen te hebben gepleegd omdat Keniaanse troepen actief zijn in Somalië, alwaar de terreurbeweging is gevestigd.

Bron: Open Doors / Foto: ANPfoto

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons