Keizersgrachtkerkt maakt statement voor vluchtelingen

Kerkpionier lanceert actie om vluchtelingen warm welkom te geven

in Christelijk Nieuws

Op de Keizersgrachtkerk aan de Amsterdamse Keizersgracht hangt een grote foto om op Koningsdag aandacht te vragen voor de bootvluchtelingen in de Middellandse Zee en het recente akkoord over Bed, bad en brood

Het initiatief komt vanuit de projectgroep Fully Welcome, opgezet door onder andere Rikko Voorberg, kerkpionier bij Stroom West in Amsterdam. 

"Vluchtelingen zijn migranten-uit-noodzaak. Wij, Europese burgers, willen hen welkom heten en voldoende rust bieden om hun leven te kunnen opbouwen. Waar hun toekomst ook ligt." aldus de initiatiefnemers op hun website.  "Daarom zeggen wij: Geef vluchtelingen een warm welkom. Let's fully welcome refugees."

Aansluiten bij de actie kan door bijvoorbeeld een aangepaste banner op Facebook te plaatsen.

De actie is geïnspireerd op eenzelfde campagne van de Australische St Paul's Cathedral, die sinds augustus 2013 op een van haar torens een welkomstboodschap heeft opgehangen voor alle vluchtelingen in Melbourne.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons