In 2070 wereldwijd meer moslims dan christenen

in Christelijk Nieuws

Over ruim een halve eeuw telt de wereld meer moslims dan christenen, meldt Trouw. Niet omdat niet-moslims zich massaal zullen bekeren, maar omdat demografische factoren in hun voordeel werken.

De islam heeft de komende decennia meer jonge aanhangers, en die zullen meer kinderen op de wereld zetten. Dat voorspelt althans het prominente Amerikaanse onderzoeksinstituut Pew op basis van talloze demografische prognoses. Als die enigszins kloppen, zal het aantal moslims blijven groeien, totdat de islam rond het jaar 2070 getalsmatig het christendom voorbijstreeft. De bakermat van het hindoeïsme, India, kan dan het land met de meeste moslims worden. Nu is dat nog Indonesië.

Als Pew gelijk heeft, zou de islam als enige religie sterker groeien dan de wereldbevolking. Het christendom zou ongeveer gelijke tred houden met de bevolkingsgroei. Het jodendom zou ook voorzichtig groeien, met name omdat ultra-orthodoxe joden in Israël veel kinderen krijgen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons