Honderd nieuwe kerken in dorpen en kroegen in 2017

Ambitieus plan PKN om ongelovigen te bereiken

in Christelijk Nieuws

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) zoekt nieuwe wegen om mensen te bereiken met de Bijbelse boodschap, meldt het RD vandaag.

Van de honderd pioniersplekken die de kerk in 2017 moet tellen, zijn er ruim twintig gestart. Het RD doet verslag van een avond in een bovenzaaltje in Houten, waar een aantal kerkgangers een nieuwe pioniersplek bespreken.

Martijn Vellekoop (32) is coördinator van de pioniersplekken bij de afdeling Missionair Werk & Kerkgroei van de Protestantse Kerk in Nederland. Missionair Werk & Kerkgroei stimuleert missionaire, experimentele vormen van kerkzijn, gericht op mensen die niets (meer) met de kerk hebben. Vellekoop is voorzitter van het landelijke projectteam dat als doel heeft dat er in de komende jaren honderd pioniersplekken ontstaan. Vellekoop: “We doen dat in verbinding met lokale gemeentes, zo’n initiatief gaat van start als een plaatselijke gemeente de pioniersplannen ondersteunt.”

Naast begeleider van lokale gemeentes en pioniersteams is hij projectleider voor internetkerk MijnKerk.nl, een van de nieuwste pioniersplekken.De site is bedoeld voor mensen die wel iets met geloof hebben, maar niet snel een kerk zullen bezoeken.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons